Dolar

32,4114

Euro

34,4501

Altın

2.489,12

Bist

9.679,80

'Rusya, Kırımlıların sürgününü yeniden başlattı'

Kırım'da ve Donbas'ta meydana gelen insan hakları ihlallerindeki Rusya Federasyonu'nun sorumluğunu vurgulanan karar oy birliğiyle AKPM’de onaylandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-24 11:09:44

'Rusya, Kırımlıların sürgününü yeniden başlattı'

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Ukrayna'daki savaşın insani sonuçları ile ilişkin kararı onayladı. Kararda, Kırım'da ve Donbas'ta meydana gelen insan hakları ihlallerindeki Rusya Federasyonu'nun sorumluğu vurgulandı. Karar oy birliğiyle onaylandı. Ukrayna heyeti tarafından teklif edilen tüm değişiklikler de kabul edildi.

Belgede bir kere daha, Rusya'nın Ukrayna'daki faaliyetlerinin Ukrayna'ya karşı yürütülen bir savaş olduğu teyit edildi. Kararda AKPM, “Lugansk ve Donetsk Bölgelerinin Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklarında Devlet Egemenliğinin Sağlamasıyla İlgili Devlet Politikasının Özellikleri Hakkında” başlıklı Donbas'ın yerinden entegrasyonuna dair yasanın kabul edilmesini onayladı. Bunun dışında kararda, işgal edilen Kırım'da Ukrain ve Kırım Tatarlarına kaşı yapılan baskıları gündeme getirildi. Kararda, “Rus politikasını, işgal edilen topraklarda yaşayanlarının zorunlu yerdeğiştirilmesi ve bu topraklardan sürülmesini yasaklayan 1949 Cenevre Sözleşmesi'nin 49. Maddesinin ihlali olarak değerlendirilmesi gerekiyor” denildi.

Kırım Haber Ajansı'nın habeirne göre Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) kış oturumuna katılan AKPM Başkan Yardımcısı, Ukrayna heyeti Başkanı Vladimir Aryev, Rus hükümetinin kuruluşun tüzüğünde öngörülen zorunlu ödemeleri yapmamaya devam etmesi durumunda Rusya'nın bu yıl Avrupa Konseyi'nden (AK) atılacağı fikrini dile getirdi.

Daha önce, AKPM Başkan Yardımcısı, Ukrayna heyeti Başkanı Vladimir Aryev, Rus hükümetinin kuruluşun tüzüğünde öngörülen zorunlu ödemeleri yapmamaya devam etmesi durumunda Rusya'nın bu yıl Avrupa Konseyi'nden (AK) atılabileceğini ifade etti.

 

Haber Ara