Dolar

32,5920

Euro

34,8069

Altın

2.412,60

Bist

9.645,02

Rusya 'kimyasal' tartışmasını sürdürüyor

OPWC'nin 'kimyasal gaz kullanıldı' kararı sonrası, Rusya saldırıyı Beyaz Miğferliler isimli yardım kuruluşunun yaptığını iddia etmişti. Şimdi de Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'Sarin gazı kullanıldıysa, Beyaz Miğferler neden maske takmıyor?' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-20 17:24:24

Rusya 'kimyasal' tartışmasını sürdürüyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, aceleyle elde edilen sonucun şüphe uyandırdığını ifade etti.

İki haftadır hiçbir OPCW yetkilisi bölgeye gitmemesine rağmen, Ahmet Üzümcü, Han Şeyhun'daki durumu hemen anladı. Örnekler nereden, kimin tarafından ve nasıl alındı? Halep'teki hardal gazı olayında standart OPCW prosedürleri uzun süreli bir araştırmaya işaret ederken, OPCW'de bu biyolojik örnekleri bu kadar hızlı şekilde kimler inceledi?” sorularını yönelten Konaşenkov, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer Han Şeyhun'da gerçekten sarin gazı kullanıldıysa, OPCW, Beyaz Miğferler şarlatanlarının gaz maskesi takmadan bölgede bulunmasını nasıl açıklayabilir? Zira bunu herkes gördü. Üzümcü'den tüm bu sorulara en kısa sürede net yanıt bekliyoruz.”

OPCW'nin büyük bir sorumluluğu bulunduğunun altını çizen Konaşenkov, bu nedenle örgütün yapacağı tüm açıklamaların ve çıkarımların siyasi motifli hipotez değil, bilimsel metot ve formüllerle kanıtlanmış bir vaka tebliği olması gerektiğini vurguladı.

Konaşenkov ayrıca bu çıkarımların diğer uzmanlar tarafından denetlenebilecek şekilde erişime açık olması gerektiğini belirtti.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

592827

594220

Haber Ara