Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Rusya, İsrail heyetini reddetti

Düşen Rus askeri uçağı ile ilgili İsrail heyeti 15 Rus askeri personelinin ölümü ile ilgili açıklama yapmak için Moskova’ya gitti. Ancak heyet bulguları kabul görmeden geri döndü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-21 13:14:46

Rusya, İsrail heyetini reddetti

Hizbullah ve Esed rejimine yakın Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu ve İsrail'in Haaretz gazetesinin bildirdiğine göre, İsrail'in Rusya'ya sunduğu bilgiler kabul görmedi. Dün iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmek için Moskova'ya giden İsrail Savuna Güçleri heyeti, hedefine ulaşamadı.

Heyet olaydan Rusya ve Esed rejimini suçlu gösterince, Rus yetkililer yeni bir soruşturma istedi. Rusya'nın İsrail Büyükelçiliği, açıklama yayımlayarak, ‘sorumsuz' olarak nitelediği İsrail güçlerinin 15 Rus askerinin ölümüne neden olduğunu vurguladı.

Pazartesi akşamı dünyayı sarsan olayda; Esed rejimine bağlı hava savunma sistemi, İsrail uçaklarının saldırısı sırasında, 15 askerin bulunduğu Rus uçağını düşürmüş; Rusya olayla ilgili olarak İsrail'i hedef almıştı. Moskova, Rus askerlerini ölüme sürüklemekle suçlanan İsrail'e cevap verme hakkının saklı tutulduğunun altını çizmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara