Dolar

32,5629

Euro

34,9267

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

'Rusya IŞİD yerine muhalifleri vurdu'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, 'Rusya IŞİD yerine muhalifleri vurdu. Rusya'yı IŞİD'e yönelmesi konusunda teşvik ediyoruz' diye konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 03:01:20

'Rusya IŞİD yerine muhalifleri vurdu'

AA'nın haberine göre: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, günlük basın toplantısında geçen hafta Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'de bir pazar yerine, Halep'in Azez ilçesi yakınlarında ise yardım malzemeleri taşıyan tırlara ve İdlib'de bir ekmek fırınına düzenlediği ve onlarca sivilin ölümüne yol açan hava saldırılarıyla ilgili soruyu cevapladı.

Bu konuda çıkan haberleri takip ettiklerini fakat detayları doğrulayamayacaklarını belirten Trudeau, "Rusya'nın hava saldırılarını yoğunluklu olarak IŞİD'in etkili olmadığı bölgelerde gerçekleştirdiğini daha önce de söyledik" ifadesini kullandı.

Trudeau, "Rusya IŞİD yerine muhalifleri vurdu. Rusya'yı IŞİD'e yönelmesi konusunda teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Sözcü, ayrıca ismi açıklanmayan bir Amerikalı bir yetkilinin geçen hafta bir haber ajansına yaptığı açıklamadaki, Türk hava sahasını Suriye sınırında ihlal ettiği için düşürülen uçağın "Suriye içerisinde vurulduğuna" ilişkin iddiasını doğrulamadı.

Trudeau, "Türkiye'den edindiğimiz kanıtlar ve kendi kaynaklarımız Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlal ettiğini gösteriyor. İsmini belirtmeyen bir yetkilinin sözleri hakkında konuşmayacağım" dedi.

Haber Ara