Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

Rusya: IŞİD'e Toyotaları ABD ve İngiltere verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 'Toyota marka arazi araçlarını Suriye’ye Amerikan ve İngilizler verdi'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 12:56:35

Rusya: IŞİD'e Toyotaları ABD ve İngiltere verdi

Ajansların haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye merkezli Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK), Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura'nın önerisini reddederek otoritesini kaybettiğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Zaharova, “İstanbul merkezli SMDK'nın her geçen gün otoritesini kaybettiğini görüyoruz. Bu yapının Suriye halkının meşru  temsilcisi olma statüsünü devam ettirmesi mümkün değil.” eleştirisi getirdi.

'Toyota marka arazi araçlarını Suriye'ye Amerikan ve İngilizler verdi'

IŞİD'in elinde bulunan arazi araçları ile ilgili de suçlamada bulunan Zaharova, “Herkez IŞİD militanlarının elinde bu kadar fazla Toyota marka arazi aracının nasıl bulunduğunu soruyor. Bu sorunun yanıtını Japonya'da aramamamız lazım. Bunu kimse beklemiyordu. Ancak Toyota marka arazi araçlarını Suriye'ye Amerikan ve İngiliz meslektaşlarımız gönderdi.” iddiasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü dün Moskova ve Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi'nin düşürülen Malezya yolcu uçağı ile ilgili raporlarına da değindi. Hollanda'nın füzenin nereden atıldığı ile ilgili raporda bilgiye yer vermemesine rağmen ABD'nin bunu çarpıttığını ve kamuoyunda fikir oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Haber Ara