Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

Rusya ile ABD uçakları Suriye'de karşı karşıya

Suriye'deki olaylara müdahil olan Rusya ve ABD uçaklarının Suriye semalarının Ürdün sınırında karşı karşıya geldiği ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 11:52:52

Rusya ile ABD uçakları Suriye'de karşı karşıya

ABD'ye ait kaynaklar, ABD ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye'de karşı karşıya geldiğini öne sürdü.

CNN International'a bir demeç veren, Pentagon Basın Sekreteri Peter Cook "ABD ve koalisyon güçlerinin endişeleri sürüyor. Zira IŞİD hedeflerini vurduğumuz zaman Rusya tarafını anlaşma çerçevesinde bilgilendiriyoruz. Fakat buna rağmen Ruslar eş zamanlı saldırılara devam ediyor" dedi.

Perşembe günü Rusya ve ABD'ye ait uçakların karşı karşıya geldiğini de belirten Pentagon yetkilileri, "Suriye'nin Ürdün sınırına 6 mil geride koalisyona ait FA-18s uçakları bölgeye intikal etti. İkinci turdan sonra Rusya'ya ait uçaklar geri dönerek, ABD uçakları ile karşı karşıya geldi. Konuyla ilgili Rus kanallarını bilgilendirsek de herhangi bir cevap alamadık" ifadelerini kullandı.

RUSYA VE SURİYE IŞİD'İ VURMUYOR

CNN'in üst düzey bir yetkili, Rusya'nın IŞİD ile mücadelelerine de değinerek "Rus uçakları IŞİD'in baskın ve güçlü olduğu yerlerlerde hiçbir saldırı düzenlemiyor. Buna Suriye Hava Kuvvetleri de dahil." ifadeleri kullanıyor

Savunma Bakanlığı yetkilileri, Rusya'nın Suriye üzerindeki davranışları konusunda çok endişeli oldukları ve konuyla ilgili Rusya tarafından açıklama bekleyeceklerini belirtiyor.

ABD: RUSYA DESTEKLEDİĞİMİZ MUHALİFLERİ VURUYOR

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Pentagon yetkilisi, Rus savaş uçaklarının dün Suriye'nin güneyinde al-Tanf'a yakın bir bölgede aralarında ABD'nin desteklediği muhaliflerin bulunduğu IŞİD karşıtı güçleri vurduğunu açıkladı.

Rus uçaklarının Suriye'nin güneyinde uzun zamandır aktif olmadıklarına vurgu yapan yetkili, saldırının gerçekleştiği bölgede herhangi bir Suriye ve Rus askerinin bulunmadığına işaret etti.

Yetkili, “Rusya'nın son dönemdeki eylemleri onların niyetleri hakkında ciddi endişeler doğuruyor. Rusya'dan bu saldırıyı niçin gerçekleştirdiğini açıklamasını ve bunun bir daha yaşanmamasının güvencesini isteyeceğiz.” ifadesini kullandı.

 

Haber Ara