Dolar

32,5538

Euro

35,0074

Altın

2.427,21

Bist

9.722,09

'Rusya İdlib'e hazırlanıyor'

Rusya ve rejim askerleri, muhaliflerin elinde bulunan İdlib’e askeri operasyon gerçekleştirmek üzere iki haftadır Lazkiye’de ortak askeri tatbikat yapıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 17:07:56

'Rusya İdlib'e hazırlanıyor'

TIMETURK I HABER MERKEZİ

AFP'ye açıklama bulunan bir askeri kaynak “Rusya ve rejim askerleri iki hafta önce Lazkiye'nin kuzeyinde askeri eğitime başladı” dedi.

Lazkiye'deki eğitimler Fetih Ordusu'nun kontrolünde bulunan İdlib'e coğrafi olarak benzeyen bir bölgede gerçekleştiriliyor.

Aynı kaynak “Bir sonraki aşamada İdlib, Rus ve rejim askerlerinin başlıca amacı ve en önemli hedefi olacak” açıklamasında bulundu.

İdlib şu anda en geniş muhalif nüfusu bünyesinde barındıran ve IŞİD'in olmadığı bir şehir olma özelliğine sahip. Rusya'nın İdlib'e yönelik harekatları ise karada Şii örgütler tarafından desteklenen Halep'in güneyinde de aynı karakteristik ile karşımıza çıkıyor.

Halep'in güneyinden İdlib yönünde ilerlemeye çalışan rejim eş zamanlı olarak İdlib'in batısında kalan Türkmen Dağı ve Kürt Dağı üzerinden de İdlib'e yönelmek istiyor. İdlib'e hakim noktaları teşkil eden Türkmen Dağı ve Kürt Dağı aynı zamanda İdlib'de bulunan muhalif güçlerin batı yönünde geri hattını teşkil ediyor.
Rusya geçtiğimiz ay içinde yoğunlukla sivillerin yaşadığı İdlib'e yoğun hava saldırıları gerçekleştirmişti.

Rusya'nın bu hareketleri ile 1999-2000 yıllarında Grozni'de yaşananları akla getiriyor. Rusya, Grozni'yi önce yoğun hava bombardımanına tutmuş ardından anlaştığı yerel gruplarla karadan tank desteğiyle yoğun sivil katliamında bulunmuştu.

Haber Ara