Dolar

32,5430

Euro

34,9066

Altın

2.427,70

Bist

9.645,02

Rusya gözetiminde Azerbaycan-Ermenistan görüşmesi

Bugün Rusya’nın St.Petersburg şehrinde Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları arasında Karabağ sorunu ve geçtiğimiz ay yaşanan 6 günlük savaşla ilgili görüşmeler yapılacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 16:20:25

Rusya gözetiminde Azerbaycan-Ermenistan görüşmesi

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Furkan AZERİ


Ev sahipliğini Rusya'nın yaptığı görüşmeler öncelikle Putin ile Serj Sarkisyan'ın ikili görüşmesi ile başlayacak ve Putin ve İlham Aliyev görüşmesinin ardından da üçlü görüşmelere geçilecek.

İŞGAL EDİLEN YERLERİN GERİ VERİLMESİ

Rusya'nın Hakemliğinde yapılacak görüşmeler Azerbaycan'ın işgal edilmiş 12 arazisinden 5'inin geri verilmesini kapsıyor.

Söz konusu görüşmelerle alakalı AGİT Minsk Grubunun Amerikalı başkanı bu görüşmelerin Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları arasında karşılıklı güven yaratmak olduğu'' açıklaması yaptı.

KÖKLÜ ÇÖZÜM BEKLENMİYOR

Karabağ sorunu ile ilgili uzmanlar yaptığı değerlendirmelerde, bugün yapılacak görüşmelerde esas olarak Rusya'nın Karabağ konusunda ‘'halledici ‘' konumda olduğunun altı çizilecek, ardından tarafların geçtiğimiz ay yaşanan sıcak çatışmanın gerçekleşmemesi için taraflar arasında anlaşmaya varılacak.

Bölge uzmanları bugün yapılacak görüşmenin tarihe; "Viyana görüşmesi" gibi "St.Petersburg görüşmesi" olarak kayda geçeceğini, toplantından sadece Rusya'nın Bölgede ki ağırlığının ve ana güç merkezinin kendisi olduğunun görüntüsü verileceğinin altını çiziyorlar.

Bugün yapılacak St.Petersburg görüşmelerinde Karabağ sorunun köklü çözümü ile ilgili bir sonucun çıkacağı ise beklenmiyor.

Haber Ara