Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Rusya göçmen krizinde AB'ye yardım önerdi

Rusya göçmen krizinde AB'ye yardım önerdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 15:44:20

Rusya göçmen krizinde AB'ye yardım önerdi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin kaçak göçmen akımıyla başa çıkması için Avrupa Birliği'ne yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya'nın Vladimir bölgesinde bir forumda konuşan Lavrov, Afrika ve Ortadoğu'dan gelen kaçak göçmenler konusunda Avrupa Birliği'nin Rusya ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kapsamı da dahil olmak üzere işbirliği yapmayı istediğini belirtti.

Göçmen sorununun Rusya'ya etkisinin olmamasına rağmen Moskova yönetiminin AB'ye bu sorunu çözmek için yardıma hazır olduğunu kaydeden Lavrov, bunun karşılığında Kremlin'in Avrupalı muhataplarından diğer konularda da "yapıcı işbirliği" beklediklerini dile getirdi.

Lavrov, hangi konularda işbirliği beklediklerini ve ne tür bir yardım yapabileceklerine dair ayrıntı vermedi.

Afrika ve Ortadoğu'dan gelen göçmenler son dönemde Avrupa ülkeleri için krize dönüştü. Birçok Avrupa ülkesi göçmen akımını önlemek için güvenlik önlemlerini artırarak sınırda müdahale etmeye başladı. Deniz yoluyla İtalya üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler İtalya Sahil Güvenlik birimleri tarafından kurtarılarak, göçmenler için oluşturulan geçici barınma yerlerinde tutuluyor.

Afrika ve Ortadoğu'dan deniz yoluyla Avrupa'ya göç etmek isteyenlerin bir kısmı ise bu yolda hayatını kaybediyor. Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, 2015'in başından bu yana Avrupa'ya kaçak yollardan girmek isterken Akdeniz'de can veren göçmenlerin sayısı 2 bin 365'i buldu. Bu yıl şu ana kadar 255 bin 152 göçmen Avrupa ülkelerine ulaşmayı başardı.

Haber Ara