Dolar

32,5181

Euro

34,7911

Altın

2.420,09

Bist

9.750,31

Rusya gerçeği itiraf etti: Koronavirüs sebebiyle ölen sayısı 3 kat fazla!

Rusya, ülkede koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının daha önce bildirilenden 3 kat fazla olduğunu açıkladı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-29 16:37:00

Rusya gerçeği itiraf etti: Koronavirüs sebebiyle ölen sayısı 3 kat fazla!

Açıklanan rakam ile Rusya, dünyada koronavirüs sebebiyle hayatını en çok kaybeden üçüncü ülke oldu. Başbakan yardımcısı Tatiana Golikova yaptığı açıklamada, “Bu dönemde ölüm oranlarındaki yüzde 81'den fazla artış Covid-19'dan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Rusya, koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısını eksik açıkladığı iddiasıyla uzun süredir tepki görüyordu. Kremlin'den geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre, ülkede koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının daha önce bildirilenden üç kat fazla olduğu açıklandı.

Ölüm oranlarındaki yüzde 81'den fazla artışın nedeni koronavirüs

Guardian'da yer alan habere göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın salgınla mücadelesini övüyor ve ölüm oranın düşük olmasından dolayı ülkesinin batı ülkelerine nazaran başarılı bir iş çıkardığını belirtiyordu.

Bugüne kadar 55 bin 265 kişinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği açıklanırken, Rusya Başbakan yardımcısı Tatiana Golikova, "Bu dönemde ölüm oranlarındaki yüzde 81'den fazla artış Covid-19'dan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı. Bu rakam 186 binin üzerinde kişinin corona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği anlamına geliyor.

Rosstat istatistik ajansı ise, ülkede Ocak ile Kasım ayları arasında hayatını kaybedenlerin sayısının 230 bin arttığını belirtirken Rusya, bugüne kadar 3 milyon 50 bin 248 vakanın görüldüğünü açıklamıştı.

Haber Ara