Dolar

32,5496

Euro

34,9797

Altın

2.429,45

Bist

9.722,09

Rusya Duması’nda tüm ülkelerle uçuşların durdurulması talep edildi

Küresel koronavirüs vakalarındaki hızlı artış, virüsün mutasyona uğradığınınb tespiti gibi nedenlerle Rusya'dan uçuşların yeniden tümüyle durdurulması ihtimali tartışılıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-24 12:45:57

Rusya Duması’nda tüm ülkelerle uçuşların durdurulması talep edildi

Küresel koronavirüs vakalarındaki hızlı artış, virüsün mutasyona uğradığınınb tespiti gibi nedenlerle Rusya'dan uçuşların yeniden tümüyle durdurulması ihtimali tartışılıyor.

Medyada yer alan bazı yorumlarda,  Rusya Halk Sağlığı Kurumu'nun (Rospotrebnadzor) açıkladığı 'güvenli ülkeler' listesinde yer almayan Türkiye'ye uçuşların da tehlikeye girdiği bildiriliyor. 

Son olarak Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın milletvekili İvan Suharev, Başbakan Mihail Mişustin'e yeni koronavirüs mutasyonu nedeniyle tüm ülkelerle uçuşların geçici olarak durdurulmasını teklif etti.

Sputnik'in Russia Today'den(RT) aktardığına göre, Suharev Mişustin'e yazdığı mektupta İngiltere ve başka ülkelerde koronavirüsün yeni mutasyonunun bulunmasının ardından Lonra ile uçuşların durdurulduğunu hatırlattı.
 
Suharev, mutasyonuna uğramış olan virüsün Rusya'da yayılmasını önlemek ve koronavirüsle mücadelede sağlanan mevcut dinamiği korumak için, geçici olarak tüm ülkelerle uçuşların durdurulması olasılığının değerlendirilmesini talep etti.

Rusya, koronavirüsün daha hızlı bulaştığı belirtilen yeni mutasyonunun ortaya çıkması ile ilgili olarak 22 Aralık'tan itibaren İngiltere ile bir haftalığına uçuşları durdurdurma kararı almıştı.

Rusya'nın koronavirüs salgını ile mücadelesini koordine eden Rusya Halk Sağlığı Kurumu'nun (Rospotrebnadzor), açıkladığı 'güvenli ülkeler' listesinde Türkiye yer almamıştı. 

Rospotrebnadzor'un geçen hafta açıkladığı güvenli ülke kriterlerine uyan ve Rusya ile arasında hava iletişimi bulunan üç ülke var: Tanzanya, Etiyopya ve Seyşeller.

Kurum tarafından düzenlenen basın toplantısında, bu üç ülke dışında Kırgızistan, Mısır, Küba ve Maldivler'in iki güvenlik kriterine uyduğu açıklandı.

Sadece bir kriteri karşılayan ülkelerse İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Sırbistan ve Japonya oldu.

Hava iletişiminin açık olduğu dört ülkenin (Türkiye, İsviçre, Kazakistan ve Belarus) Rospotrebnadzor'un hiçbir güvenlik kriterini karşılamadığı da açıklandı.

Bu kriterler kapsamında, ülkede son iki haftada gözlenen vaka sayısı, günlük artış miktarı ve test sayısına bakılıyor. Bir ülkenin güvenli sayılabilmesi için bulaşma katsayısının 1'in altında olması gerek.
 
Kaynak: Türkrus

Haber Ara