Dolar

32,5670

Euro

34,7418

Altın

2.493,70

Bist

9.524,59

Rusya'dan YPG'ye silah sevkiyatı

Bir süredir Suriye'de Esed karşıtı muhalifleri vuran Rusya'nın, YPG'ye de silah sevkiyatı yaptığı belirlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 05:14:26

Rusya'dan YPG'ye silah sevkiyatı

IŞİD ile mücadele bahanesiyle Esed'e karşı savaşan tüm unsuları hedef Rusya, YPG'ye de açık destek vermeye başladı. Rusya'nın bugün, Halep'e bağlı Afrin kasabasının 7 kilometre batısında yer alan bin 500 kişilik YPG'nin eğitim kampına helikopterler ile ağır silah sevkiyatı yaptığı belirlendi.

Bu kamp, 2013 yılından bu yana YPG'nin ana eğitim merkezi konumunda. Halep, Kobani ve Kamışlı'ya giden YPG mensuplarının bu kampta eğitim gördüğü belirtiliyor. 

RUSYA HAVADAN YPG KARADAN VURUYOR

Rusya ve YPG işbirliği Azez saldırılarında da sergileniyor. Suriye sınırındaki Kilis' in karşısında bulunan Halep'in Azez ilçesin 5 gündür Rus savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Saldırılarda şu ana kadar 70'den fazla sivil hayatını kaybettiği ilçeye şimdi de YPG karadan saldırıya geçti. İki gün önce Azez'e saldıran YPG, Rusya'dan aldıkları destek ile muhaliflerin buradaki hakimiyetini kırmak istiyor. YPG, Azez yönünde başlattığı saldırıları ile Şevarık, Keştear, Malikiye ve Tinneb, Meryemin köylerini ele geçirmişti. Dünden beri YPG güçleri ile yoğun bir çatışmaya giren muhalifler Şevarık, Keştear, Malikiye köylerini geri aldı.

 

Haber Ara