Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Rusya'dan Türkiye'ye saldırı planı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'Türkiye saldırı planı' için komandolarını Türkiye'ye göndereceği öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 06:39:03

Rusya'dan Türkiye'ye saldırı planı

Akşam'da yer alan habere göre; Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) yakınlığıyla bilinen 'Your news wire' adlıhaber ve istihbarat sitesinde yer alan habere göre FSB, Türkiye ve ABD topraklarında gizli askeri operasyonlar yapmak için Rus Meclisi üyelerine bir öneri raporu sundu.

Putin'in direktifiyle hazırlanan ve akılalmaz iftiraları gerekçe gösteren rapora göre 'gizli ordu' diye tanınan Rus özel operasyonlar birliği 'Spetsnaz' komandolarına Türkiye topraklarında gizli operasyon yapılması için kanuni yetki verilmesi isteniyor. 

HEDEF KAOS YARATMAK 

İzin çıkması halinde daha önce de Ukrayna gibi ülkelerde görev alan gizli ordu üyeleri Türkiye'de kaos yaratacak eylemler planlayacak. 

Raporda Putin'in Türkiye'nin hava sahasına giren Rus uçağını düşürmesinden sonra takındığı tavırlar ve iftiralar bahane ediliyor. Türkiye'nin IŞİD'e destek sağladığı yalanına sığınıp Rusya'nın bu tehdit karşısında topraklarımızda gizli operasyon yapılması yetkisi isteniyor.  Rusya daha önce de mesnetsiz iddialarla IŞİD'e destek konusunda Türkiye'yi suçlayarak IŞİD petrollerini satın aldığını iddia etmiş ancak bu iddia hem Irak merkezi yönetimi hem de ABD tarafından yalanlanmıştı. 

KAN DÖKMESİYLE BİLİNEN ORDU

Spetsnaz birlikleri dünyada kanlı sabotaj, stratejik merkez ve askeri karargahlara saldırı, terör örgütlerini destekleme gibi faaliyetleriyle biliniyorlar. Rusya askeri istihbarat birimine bağlı çalışan Spetsnaz daha önce Afganistan, Pakistan ve Beyrut'ta çok sayıda sivilin hayatına mal olan operasyonlarla adını duyurdu.

Rusya'nın Çeçenlerle savaşında da yer alan birlikler Moskova Tiyatrosu baskını ve Beslan Okul Katliamı gibi örneklerle de bilindiği üzere eylemlerini sivil, çocuk ayrımı yapmadan sonlandırıyor.  

NATO:RUSYA'YA TEHDİT DEĞİLİZ

NATO Sözcüsü Lungescu, Rusya'nın yeni güvenlik doktrinini hâlâ incelediklerini belirterek, ''Rusya için güvenlik tehdidi oluşturduğumuz yönündeki iddiaları reddediyoruz'' dedi. 

Haber Ara