Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Rusya'dan Türkiye'ye ''Dağlık Karabağ'' çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Türkiye'ye Dağlık Karabağ'da ateşkesin sağlanması için nüfuzunu kullanma çağrısı yaptığını ifade etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 11:11:58

Rusya'dan Türkiye'ye ''Dağlık Karabağ'' çağrısı

Yunan haber ajansı ANA-MPA'ya konuşan Lavrov, Moskova'da Azerbaycan ile Ermenistan dışişleri bakanlarıyla, ABD ve Fransa'dan temsilcilerin katılımıyla yapılan 11 saatlik görüşmeler neticesinde 10 Ekim'de ateşkes ve kapsamlı müzakere sürecinin yeniden başlatılmasını öngören ortak bir açıklama üzerinde anlaşıldığını hatırlattı.

Lavrov, "Türk partnerlerimizi nüfuzunu bu hedefi destekleme yönünde kullanmanın uygun olacağına ikna etmeye devam ediyoruz” dedi.

Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de tırmanmaya başlayan ve giderek artan gerginliğin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle iki ülkenin dışişleri bakanları Moskova'ya gitmişti.

Moskova'daki görüşme neticesinde 10 Ekim'de Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da, insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edilmişti. Ancak ateşkese rağmen iki taraftan da ihlaller olduğuna dair açıklamalar gelmeye devam etmişti.

Haber Ara