Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Rusya'dan Taliban iddialarına cevap

Rusya, Afganistan'da gizlice Taliban'ı silahlandırdığı iddialarına cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-25 22:23:55

Rusya'dan Taliban iddialarına cevap

BBC'nin haberine göre NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Perşembe günü Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu'nda Rusya'nın Taliban'la işbirliği artırdığını belirterek "silah da sağlıyor olabilirler" dedi.

Ayrıca Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı da bir ay önce Rusya'nın ABD'nin nüfuzunu azaltmak ve ittifakı yenilgiye uğratmak için Taliban'ı cesaretlendirdiğini savunmuştu.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'in Afganistan özel temsilcisi Zamir Kabulov, iddianın "tamamen asılsız" olduğunu söyledi. Ancak Kabulov RIA Novosti ajansına açıklamasında "Bu iddalar tamamen düzmece ve Amerikan ordusu ve siyasetçilerinin Afganistan'daki başarısızlığını örtmeye yönelik. Bunun başka bir amacı olamaz" dedi.

RUSYA-TALİBAN TEMASI

Rusya daha önce Taliban'la sınırlı bir temas yürüttüğünü, amacının hareketi müzakere masasına çekmek olduğunu açıklamıştı.

Moskova, Taliban'ı terör örgütü olarak kabul ediyor. Rusya, 1990'lardaki iç savaş sırasında Kuzey İttifakı'nı desteklemişti. Ancak 2015'te Moskova, Irak Şam İslam Devleti'yle (IŞİD) mücadelesinde Taliban'la çıkarlarının örtüştüğünü duyurdu.

Haber Ara