Dolar

32,5206

Euro

34,7468

Altın

2.494,20

Bist

9.524,59

Rusya'dan, Şam yönetimine büyük kalibreli top desteği

Müttefiği Şam rejimine askeri-teknik ve silah yardımında bulunan Rusya, bu defa da Esed güçlerine büyük kalibreli toplar gönderdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-24 15:45:36

Rusya'dan, Şam yönetimine büyük kalibreli top desteği

Muhaliflerin son günlerdeki saldırıları karşısında zorlanan Şam rejimi güçlerine Rusya'dan yeni silah desteği geldi. Müttefiki Şam rejimine askeri-teknik ve silah yardımında bulunan Rusya, bu defa da Esed güçlerine büyük kalibreli toplar gönderdi.

Şam rejimine gönderilen Rus 152 mm Msta-B obüsleri, geçen hafta Suriye'ye teslim edildiği bildirildi.

Bu arada Suriye rejim güçlerinin, İdlib'de Türk askerlerine karşı düzenlediği saldırılarda Rusya'nın gönderdiği 52 mm Msta-B obüslerini kullandığı öne sürüldü.

Askeri uzmanlar, 30 kilometreye kadar etkili olan Msta-B büyük kalibreli obüslerin, havacılığın yanı sıra, düşmanın savunmasını bastırmak ve yeraltı tünellerinin tahrip edilmesi için etkili bir araç olduğuna inanıyorlar.

Bölgedeki kaynaklar, Şam rejiminin Rusya'dan aldığı silahları devreye sokmasının, muhaliflerin ilerlemesini durdurduğunu öne sürdü.

Öte yandan Rus uçaklarının bugün de, İdlib'de muhaliflerin kontrolü altında bulundurduğu bölgeleri ve sivil yerleşim yerlerini bombaladığı bildirilirken; Rus basınında çıkan haberlerde de, önceki gün Rusya ait Su-24M uçağının, Türk gözlem noktasını saldırdığı öne sürüldü. Saldırı hakkında, Moskova'nın açıklama yapmaması dikkat çekti.

Haber Ara