Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Rusya'dan S-400 açıklaması: ABD'nin bu gerçekle barışması gerekiyor

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası Komitesi Başkanı Kosaçev, S-400 sevkiyatı ile ilgili gelen tepkiler hakkında Rusya ve Türkiye arasında askeri alandaki işbirliğinin kendi kendine yeter durumda olduğunu, ABD’nin de bu gerçekle barışması gerektiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-13 16:29:58

Rusya'dan S-400 açıklaması: ABD'nin bu gerçekle barışması gerekiyor

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev,Russia Today'e (RT) verdiği demeçte ABD'nin Türkiye'nin S-400 satın alma kararını sorun olarak gördükleri açıklamasıyla ilgili konuştu.

Kosaçev, “ABD her açıklamasında bayağı bir şekilde kendi çıkarlarını öne sürüp müttefiklerine kendi silahlarını almasını dayatıyor. Washington için kendi silahları ile ilgili olmayan tüm anlaşmalar para ve pozisyon kaybı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN BU GERÇEKLE BARIŞMASI GEREKİYOR"

Rusya ile Türkiye arasında askeri alandaki işbirliğinin önemini vurgulayan Kosaçev, Ankara'nın dış baskılara karşı bağımsız olduğunu vurguladı.

Sputnik'in haberine göre; Kosaçev, “Bu alanda işbirliğimizin kendi kendine yeter durumda olması önemli. ABD'lilerin de bunu kabul edip bu gerçekle barışması gerekiyor” dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara