Dolar

32,4860

Euro

34,9489

Altın

2.430,73

Bist

9.716,77

Rusya'dan NATO'ya: Türkiye sivilleri vuruyor

Aylardır Suriye'de sivil hedefleri havadan, denizden ve karadan bombalayan Rusya, şimdi de Türkiye'nin Suriyeli sivilleri bombaladığını iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-01 21:35:31

Rusya'dan NATO'ya: Türkiye sivilleri vuruyor

Sputnik'in haberine göre; Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov düzenlediği basın toplantısında, Türk askerlerinin Suriye'de sivillerin yaşadığı yerleşim bölgelerine ateş açtığına dair "çürütülmesi mümkün olmayan" kanıtlara sahip olduklarını açıkladı. Basın toplantısında buna "kanıt" olarak bir video da gösteren Konaşenkov, bu görüntüleri "vatansever" Suriyeli muhaliflerden aldıklarını söyledi.

"NATO, PENTAGON VE TSK'DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Konaşenkov, Türk askerlerin Suriye'deki yerleşim bölgelerine ateş açmasıyla ilgili NATO, Pentagon ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden açıklama beklediklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye'nin bir Rus uçağının 29 Ocak'ta Türk hava sahasını ihlal ettiği iddialarına da gönderme yapan Konaşenkov, "Neler olduğunu anlamadan bizi katlanmak zorunda kalacağımız sonuçlar konusunda uyaranlar her şeyden önce Türk partnerlerinin kendilerini nasıl bir tuzağa düşürdüğünü düşünmeli" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR RUS UÇAĞI TÜRK HAVA SAHASINI İHLAL ETMEDİ"

Nesnel kontroller neticesinde 29 Ocak'ta hiçbir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmediği sonucuna vardıklarını da belirten Konaşenkov, Türkiye'nin de ihlal iddialarını kanıtlayacak elle tutulur hiçbir kanıt sunamadığını belirtti.

"HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİK"

Rus yetkili ayrıca, son bir hafta içinde Halep, Lazkiye, Hama, Humus, Şam, Rakka, Dera ve Deyr ez-Zor'a hava saldırıları düzenlediklerini belirtti.

"23 HEDEFİ YOK ETTİK"

Tu-22M3 tipi uzun menzilli bir bombardıman uçağının Suriye ordusuna Deyr ez-Zor'daki operasyonlarında destek verdiğini belirten Konaşenkov, "Deyr ez-Zor'da, kente Rusya'dan uçan Tu-22M3 bombardıman uçağı ve Hmeymim üssündeki uçaklarımız tarafından düzenlenen hava saldırılarında 23 büyük hedef yok edildi" dedi.

RUSYA'DAN 200 TON ERZAK YARDIMI

Rusya'nın IŞİD tarafından ablukaya alınan Deyr ez-Zor'a Ocak ayında 200 ton erzak ve ilaç gönderdiği bilgisini de veren Konaşenkov, bu insani yardımların ihtiyaç sahiplerine Suriye uçakları tarafından ulaştırıldığını söyledi.

"CEYŞ'ÜL İSLAM'IN YAKIT DEPOSU İMHA EDİLDİ"

Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının Şam yakınlarında Ceyş'ül İslam'ın (İslam Ordusu) elindeki bir yakıt deposunu imha ettiğini ve Rakka'da da IŞİD'e ait küçük bir petrol rafinerisini yok ettiğini de aktardı.

Haber Ara