Dolar

32,5877

Euro

34,8539

Altın

2.496,12

Bist

9.657,76

Rusya'dan NATO endişesi

Rusya, NATO’nun Karadeniz’de güçlenmesi durumunda bölgedeki güvenliği bozacağını söyledi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 02:35:39

Rusya'dan NATO endişesi

Ajanslarda yer alan habere göre; Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, ittifakın Karadeniz'de askeri varlığını artırmasının gerilimi yükselteceğini ve tüm bölge ülkelerinin güvenliğini bozacağını belirtti. Gruşko, Karadeniz'in barış ve işbirliği denizi olarak kalmasının herkesin çıkarına olduğunu kaydetti.

Rus gazetecilerle konuşan Gruşko, “Özellikle bölge dışı güçlerin Karadeniz'de askeri varlığını güçlendirmesi, bölgedeki güvenliği önemli ölçüde zayıflatacak. NATO etkinliği sonucu Baltık bölgesindeki durumun önemli ölçüde kötüleştiğini görüyoruz ve eğer NATO aynı gerilimi Karadeniz bölgesinde oluşturmak istiyorsa elbette bu bölgesel güvenliği ve sonuç itibariyle Karadeniz'e kıyı ülkelerinin güvenliğini bozar” dedi.

Karadeniz'in uzun yıllar boyunca etkili bölgesel güven tedbirleri için platform olarak hizmet ettiğini kaydeden Gruşko, “Karadeniz'in askeri yarış alanına dönüşmemesi, aksine barış ve işbirliği denizi olarak kalması için gereken her şeyi yapmak tüm Karadeniz ülkelerinin çıkarına. Zira Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün kurulmasının anlamı da buydu, bölge ülkelerini ekonomi temelinde birleştirmek; olumlu anlamda ekonomik, kültürel, sosyal ve ulaşım işbirliğinden yarar sağlamak” diye konuştu.

Haber Ara