Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Rusya'dan Mısır'a uçak seferleri yeniden başlıyor

Rusya'dan Mısır'ın Kahire, Hurgada ve Şarm El-Şeyh kentlerine uçak seferlerini şubat ayı içerisinde yeniden başlatılacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 20:20:16

Rusya'dan Mısır'a uçak seferleri yeniden başlıyor

İzvestiya gazetesi, diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Rusya Federal Havacılık Kurumu'nun (Rosaviatsiya) 8 ve 9 şubat tarihlerinde Mısır'daki havalimanlarında gerçekleştireceği denetimlerin ardından uçuşları başlatma kararının resmen açıklanacağını kaydetti.

Gazeteye konuşan diplomatik bir kaynak, Rusya ile Mısır arasındaki uçuşlara başlama tarihinin daha önce 23 Şubat olarak bildirildiği, ancak bu tarihin Mısırlı yetkililerin tüm güvenlik şartlarını yerine getirmesi halinde geçerli olabileceğini aktardı.

Kaynak ayrıca güvenlik çalışmaların tamamlandığını ve Mısır'daki havalimanlarında Rus turistlerin kabulü için özel terminallerin tahsis edildiğini kaydetti.

RUS ULAŞTIRMA BAKANLIĞI HENÜZ DOĞRULAMADI

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan ise bu tür kararların hükümet tarafından alındığı gerekçesiyle uçuşların başlangıç tarihi hakkında doğrulama gelmedi.

NE OLMUŞTU?

Şarm El-Şeyh havalimanından St.Petersburg'a gitmek üzere 31 Ekim 2015 tarihinde havalanan Rus Airbus A321 uçağı, terör saldırısı sonucunda Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşmüştü. Olayda 224 kişi hayatını kaybetmişti. Uçağın düşürülmesini IŞİD üstlenmişti.

Olayın ardından Rusya, 2015'in Kasım ayında güvenlik gerekçesiyle Mısır ile hava trafiğini askıya almıştı.

Haber Ara