Dolar

32,5657

Euro

34,9923

Altın

2.432,02

Bist

9.770,27

Rusya'dan MH17 uçağı açıklaması: Suçlamalar asılsız

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ortak Soruşturma Grubu’nun (JIT) Rusya’nın MH17 uçağının düşürülmesiyle alakası olduğu yönündeki suçlamalarının asılsız ve üzüntü verici olduğunu açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-25 08:35:08

Rusya'dan MH17 uçağı açıklaması: Suçlamalar asılsız

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Elbette, daha önce Rusya'nın uçak kazasına karıştığı varsayımını destekleyen hileli gerçekler ürettiği ortaya çıkarılan ‘Bellingcat' internet sitesinin blog yazarlarının uydurduğu verilere dayanan, ustalıkla tasarlanmış video bandının dışında herhangi bir kanıt sunulmadı” ifadelerine yer verildi.

Bu tür suçlamaların amacının Rusya'nın uluslararası topluma karşı itibarını zedelemek olduğu kaydedilen açıklamada ayrıca Uluslararası Ortak Soruşturma Grubu'nun vardığı sonuçların ‘tek taraflı ve önyargılı' olduğu, zira yapılan sunumda Rusya'nın soruşturmaya sunduğu katkıdan herhangi bir şekilde bahsedilmediği ifade edildi.

"TEKNİK VERİ VE BİLGİLER SORUŞTURMACILARA TESLİM EDİLDİ"

Bakanlık, Moskova'nın BUK sistemlerinin füzeleriyle ilgili teknik verilerin ve tasarımıyla ilgili bilgilerin gizliliğini kaldırarak onları soruşturmacılara teslim ettiğini, ayrıca bu tip silahları üreten Almaz-Antey şirketinin kazayla ilgili gerçekleştirdiği canlı deney sonuçlarını ve kazanın meydana geldiği anda hava sahasını tarayan radarların birincil ham verilerini sunduğunu hatırlattı.

Daha önce Hollanda polisinin suç araştırmaları ekibinin başındaki Wilbert Paulissen, Uluslararası Ortak Soruşturma Grubu'nun Temmuz 2014'te Ukrayna'nın doğusunda yere çakılan MH17 sefer numaralı Malezya uçağını düşüren füzenin, 'Rusya'nın 53. Uçaksavar Tugayı'na ait olduğu sonucuna vardığını iler sürmüştü.

Haber Ara