Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

Rusya’dan Kırım’a 'hava taarruz tümeni' sevkiyatı

Rusya'nın, işgal altındaki Kırım’a asker ve mühimmat sevkiyatını sürdürdüğü bildirildi. Rus bağımsız araştırma grubu Conflict Intelligence Team (CIT), Kremlin yönetiminin Kırım Yarımadası’na, Donbas’ta savaşan ve “Pskov paraşütçüleri” olarak tanınan 76. Muhafız Hava Saldırı Tümenini sevk ettiğini bildirdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-06 16:16:09

Rusya’dan Kırım’a 'hava taarruz tümeni' sevkiyatı

‘76. Muhafız Hava Taarruz Tümeni'

Saldırı tümenİ-Rusya-Ukrayna

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Conflict Intelligence Team (CIT) isimli Rus bağımsız araştırmacılar grubunun dün yaptığı açıklamada, Çin sosyal medya uygulaması TikTok'ta yayımlanan videoda hava indirme birliklerinin envanterinde olan Nona-S kendinden tahrikli havan sistemi görülüyor. Havan sisteminin yerleştirildiği demiryolu platformunun numarasını kontrol eden araştırmacılar, havan sisteminin Rusya'nın Pskov bölgesinden işgal altındaki Akmescit'te (Simferopol) sevk edildiğini tespit etti.

Yapılan açıklamada, platformun gönderici ve alıcısı olarak 76. Muhafız Hava Saldırı Tümeni olarak gösterildiği belirtildi. Videoda Rusya'nın Çeçenistan ve Donbas'ta savaşan ve “Pskov paraşütçüleri” olarak tanınan 76. Muhafız Hava Taarruz Tümeni'ni işgal edilen Kırım'a sevk ettiği görüntülendi.

rusya ukrayna sevkiyat tümen

Haber Ara