Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

Rusya'dan Kırım'a füze kalkanı

Rusya, ilhak ettiği Kırım’a S-400 füze batarya sistemi konuşlandırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-14 17:42:45

Rusya'dan Kırım'a füze kalkanı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Rusya, beş aylık eğitimin ardından Kırım'a yeni bir uzun menzilli karadan havaya S-400 füze bataryaları konuşlandırdı.

2016 yılının Ağustos ayında, son teknoloji sistem 18. Hava Savunma Sivastopol-Feodosia Alayı'na teslim edildi ve Kırım yarımadasının doğusundaki Feodosia şehrine konuşlandırıldı.

Alay, Ağustos ayından bu yana S-400 sistemlerinin eğitimi alıyordu ve Kavkaz 2016 tatbikatında bu sistemlerle bir sunuş gerçekleştirmişti.

AVRUPA'DAN MUHTEMEL SALDIRILARA KARŞI HAVA KALKANI

Rus ordusu Güney Cephesi komutanlığı yaptığı açıklamada eğitimini tamamlayan alayın, uzun menzilli füze kullanma yeteneğine sahip sistemin kullanıma hazır olduğunu açıkladı.

Hava Kuvvetleri 4.Ordu Komutanı Korgeneral Viktor Sevastyanov “Ulusumuzun hava savunma sistemine aktif olarak katılan bu büyük ölçekli sistem yüzlerlerce kilometrelik bir menzile sahip” açıklamasında bulundu.

400 kilometrelik bir menzile sahip olan füze sistemi ile Rusya Karadeniz ve Kırım'ın güvenliği sağlamış olacak.

Rusya bu sistem sayesinde ayrıca Avrupa'dan gelecek muhtemel bir hava saldırısında Kırım'da konuşlu kara ve deniz gücüne kalkan oluşturmuş olacak.

Rus ordusu envanterinde bulunan en gelişmiş sistemlerinden biri olan S-400 füze sistemi, Almaz-Atney firması tarafından üretildi.

SURİYE'YE DE KONUŞLANDIRILMIŞTI

Rusya,  Esed rejimini korumak amacıyla Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki kenti Lazkiye'ye de S-400 füzeleri konuşlandırmıştı.

Haber Ara