Dolar

32,4329

Euro

34,4723

Altın

2.488,53

Bist

9.679,80

Rusya'dan İstanbul'da ölü bulunan İngiliz askeri istihbaratçı Le Mesurier'e ilişkin açıklama

Rusya, eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi ve Suriye Acil Yardım Derneği Kurucusu ve Başkanı James Gustaf Edward Le Mesurier'in İsranbul'da ölü bulunması sonrasında, ölümünün Rusya ile ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-12 08:14:07

Rusya'dan İstanbul'da ölü bulunan İngiliz askeri istihbaratçı Le Mesurier'e ilişkin açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığınca sosyal medya sitesi Facebook üzerinden yapılan açıklamada, James Gustaf Edward Lemesurier'un hayatını kaybetmesine dair değerlendirmelere yer verildi.

İngiliz medyasının Le Mesurier'un ölümünün Rusya ile ilişkilendirmesine "anlam verilemediğinin" belirtildiği açıklamada, "James'in ölümüne dair soruşturma bile başlamadı ancak İngiliz gazeteciler Rusya karşıtı yaklaşımlarına başladı bile. Rusların masumiyeti belli olduğunda, İngiliz medyası yankılanan başka taraflara geçecektir" yorumu yapıldı.

Rusya'nın eski casusu Aleksander Litvinenko'nun zehirlenerek öldürülmesinde de benzer bir durumun yaşandığı savunulan açıklamada, "Gerçek, dürüst gazetecilik İngiliz medyasıyla bağdaşmıyor" ifadesine yer verildi.

5c834b4d-6e04-ea11-80fa-a0369f7d1d8e
James Gustaf Edward Le Mesurier

NELER YAŞANDI?

Suriye'deki Beyaz Baretliler'in kurucularından ve eski bir İngiliz askeri istihbarat subayı olan James Gustaf Edward Le Mesurier İstanbul'da ölü bulundu. Haber, İngiltere'nin Beyaz Baretliler temsilcilerinin Moskova ve Şam tarafından hedef haline getirildiği yorumları üzerine Rusya'dan yapılan "O bir İngiliz ajanı" açıklamasından sonra geldi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1284979_2

Haber Ara