Dolar

32,5194

Euro

34,7430

Altın

2.487,93

Bist

9.524,59

Rusya’dan İsrail ve Filistin arasında ‘toprak takası’ teklifi

Rusya dışişlerinden İsrail-Filistin sorununa dair ilginç bir çözüm teklifi geldi: toprak takası.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 13:59:45

Rusya’dan İsrail ve Filistin arasında ‘toprak takası’ teklifi

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Afrika özel temsilcisi Mikhail Bogdanov, İsrail ve Filistin arasındaki sınır sorunun ancak iki ülke arasında toprak takası yapılarak çözülebileceğini söyledi.

Paris'te düzenlenen Ulusla arası Ortadoğu Barışı konferansında açıklamalarda bulunan Bogdanov “İsrailliler ile Filistinliler arasında bir sınır çizilmeli. Bu işlem, iki ülke arasında uygun ve makul bir biçimde toprak takasını gerektirir. Ancak bu sayede Batı Şeria'daki İsrailli yerleşimcilerin sorunu çözülebilir”.

“BATI ŞERİA YERLEŞİMLERİ İSRAİL'E VERİLSİN”

Sınır çizimi meselesinin mutlaka İsrail'in Batı Şeria'da işgal ettiği yerleşimleri kapsaması gerektiğini belirten Bogdanov “ İsraillilerin yerleştikleri yerler onlarda kalsın ve bunun karşılığında Filistinlilere tazminat niteliğinde başka topraklar verilsin. Toprak takasından kastım bu” dedi.

İSRAİL'İN İŞGAL ALTINDAKİ BATI ŞERİA'DA YERLEŞİMİ

Tel Aviv yönetimi, 1967'deki 'Altı Gün Savaşı'ndan bu yana devlet politikasının bir parçası olarak Filistin topraklarına Yahudi vatandaşlarını yerleştiriyor.
İsrail kabinesinin alt kanadı Knesset, 1 Kasım 2011'de Filistinlilerin BM kültür ajansı UNESCO'dan tam üyelik hakkı kazanmalarının ardından, Doğu Kudüs'te yerleşim birimleri inşaatlarının hızlandırılması kararını aldı.

O tarihten sonra İsrail, Doğu Kudüs'te 550, Batı Şeria'da ise 300 yeni konut inşaatı için faaliyete başladı.

Geçtiğimiz Ocak ayında İsrail hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria'da 153 adet yeni konutun yapılmasına izin verdi.

Haber Ara