Dolar

32,5042

Euro

34,9612

Altın

2.430,65

Bist

9.802,47

Rusya'dan IŞİD açıklaması: Bağdadi'yi öldürmüş olabiliriz

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada DEAŞ lideri Bağdadi'nin yapılan operasyon sonrası öldürülmüş olabileceği belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-16 10:29:38

Rusya'dan IŞİD açıklaması: Bağdadi'yi öldürmüş olabiliriz

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, IŞİD militanlarının Rakka'dan çıkarılmasını tartışan örgüt liderlerinin toplantığı komuta merkezine, Rus güçleri tarafından hava saldırı düzenlendi. 28 Mayıs gecesi düzenlenen operasyona ilişkin açıklamaya göre, TSİ 00.35'de başlayan ve 10 dakika süren hava saldırısında IŞİD'in 'askeri konseyi'nde yer alan üst düzey komutanlar ile 300 militanı öldürüldü.

Su-35 ve Su-34 uçaklarıyla gerçekleştirilen hava saldırısına ilişkin açıklamada, "(IŞİD lideri Ebubekir el) Bağdadi'nin bu toplantıda olduğu ve öldüğü bilgisini çeşitli kanallar üzerinden doğrulamaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık yetkililerine göre, söz konusu hava saldırılarında öldürülen IŞİD militanları arasında 'Rakka Emiri' olarak anılan Ebu el Hacı el Mısri, Rakka'nın bir bölümünü kontrol eden İbrahim el Haef el Hac ile örgütün güvenlik servisinin yöneticisi Süleyman el Şayah da yer alıyor.

Açıklamada ayrıca, söz konusu hava operasyonları konusunda aynı bölgede hava saldırıları düzenleyen ABD'nin önceden bilgilendirildiği de belirtildi.

 

Haber Ara