Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Rusya'dan İran'a 10 milyar dolarlık silah

Dışişleri Bakan Yardımcısı, Moskova ve Washington arasındaki ilişkilerin onarılması için hazır olduklarını belirterek ABD'nin yeni başkanının planlarını biraz bildiklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 13:06:58

Rusya'dan İran'a 10 milyar dolarlık silah

Reuters haber ajansının dünyaya son dakika olarak duyurduğu habere göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle Washington'la ilişkilerin hızlı bir şekilde onarılması için Rusya'nın hazır olduğunu söyledi.

Trump'ın uluslararası planlarının birazını bildiklerini aktaran Ryabkov, Cumhuriyetçi politikacının kampanyasında savunduğu görüşlerin uygulamada farklılık gösterebileceğini de aktardı.

Ryabkov ayrıca İran'la yapılan nükleer anlaşmaya verdikleri desteğin değişmediğini de vurguladı.

RUSYA İRAN'A 10 MİLYAR DOLARLIK SİLAH SATIYOR

Öte yandan, Suriye rejiminin müttefikleri Rusya ve İran, yeni bir silah anlaşmasına hazırlanıyor. 10 milyar doları bulması beklenen anlaşmada savaş uçakları, helikopterler, T-90 tankları ve top sistemleri bulunuyor.

Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin savunma komitesi başkanı Viktor Ozerov, Tahran ziyaretinde tarafların masaya oturduğunu açıkladı. ABD, Şubat ayında yaptığı açıklamada Moskova yönetimine İran'a savaş uçağı satmaması için uyarıda bulunmuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara