Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Rusya'dan Hebdo dergisine tepki

Fransız Hebdo dergisinin Karadeniz'de düşen Rus uçağı hakkında yaptığı çizim dolayısıyla Rus yetkililerin tepkisini aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-29 17:18:53

Rusya'dan Hebdo dergisine tepki

Rusya Savunma Bakanlığı resmi temsilcisi Tümgeneral Igor Konashenkov, Karadeniz'de düşen Rus yolcu uçağı TU-154 kazasını alaycı bir dille karikatürize eden Hebdo dergisine tepki gösterdi.

Fransız dergisi Charlie Hebdo'da kaza ile ilgili çizilen karikatürde uçaktan düşen askeri üniformalı askerler resmedilerek "Kızılordu'nun repertuvarı genişliyor" denildi. Karikatür'ün altında "Kötü haber, uçakta Putin yoktu" yazıldı.

hhebdo2

TASS haber ajansında yer alan habere göre İgor Konashenkov, "Paris'teki iki ayaklılar tarafından çizilen bu karikatür pisliğe dikkat etmek bile normal bir bakış açısı için aşağılayıcıdır. Bu çizimin otantik bir "Batı'nın tezahürü"dür. Bunun savunucuları vedestekçileri yalnızlığa mahkum" dedi.

Devlet Duma Başkan Yardımcısı Irina Yarovaya da karikatürlerin yayınlanması hakkında RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, hiciv dergisindeki en son yayının "insan ahlakı ve hukuka aykırı" olduğunu söyledi. Yarovaya, "Bu iğrenç çizim sanatsal üretim say ılmaz."dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara