Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Rusya'dan Doğu Halep çağrısı

Rusya’nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, 'BM’nin Doğu Halep'e insani yardımı artırmasını bekliyoruz' dedi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 05:55:16

Rusya'dan Doğu Halep çağrısı

Ajanslarda yer alan habere göre; Rusya'nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, Halep'in doğu mahallelerinin kurtarılmasının ardından insani yardım örgütlerinden on binlerce Suriyeliye yönelik çabalarını artırmalarını beklediklerini söyledi.

Halep'in doğusunda ele geçirilen mahallelerdeki insanlara genelde Rusya'nın Suriye'deki uzlaşı merkezi ile Suriye Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin yardım sağladığını belirten Borodavkin, “Uzun yıllardır teröristlerin hakimiyeti altında kalan ve yokluk çeken on binlerce insana yardım için BM'nin insani örgütlerinin daha fazla etkinlik sergilemesini umuyoruz” dedi.

BM temsilcilerinin bugüne kadar Halep'in doğusuna insani yardım ulaştırılması için sadece koşullar öne sürdüğünü ifade eden Rus yetkili, ele geçirilen mahalleleri terk eden insanlara aktif olarak yardım edilmediğini de sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara