Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Rusya'dan ardı ardına Halep açıklamaları

Suriye'de savaşın taraflarından olan Rusya cephesinden Halep ile ilgili ardı ardına açıklamalar geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 14:12:47

Rusya'dan ardı ardına Halep açıklamaları

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan ardı ardına Halep'te vurulan ve içerisinde Rus hemşirelerin hayatını kaybettiği sahra hastanesi ile ilgili açıklama geldi.

LAVROV'DAN AÇIKLAMALAR

Lavrov, Suriye'nin Halep kentindeki Rus askeri hastanesine düzenlenen bombardımanın planlanmış bir eylem olduğuna emin olduklarını belirtti. Lavrov, "Bunun planlı bir eylem olduğuna inanıyoruz. Yabancı patronlarının koruması altında Halep'teki mevzilerini korumaya çalışanların planladıkları bir eylem" ifadelerini kullandı.

PESKOV'DAN AÇIKLAMALAR

Peskov, "militanların kasıtlı olarak Rus hastanesini hedef aldığını ve saldırıyı düzenleyen teröristlerin hastanenin koordinatlarına sahip olduğunu" belirtti. Peskov, "koordinatların militanlara kimler tarafından verildiği konusunda ise güvenilir bilgiye sahip olmadığını" kaydetti. Öte yandan Peskov, "başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun Rus hastanesine yönelik saldırıya verdiği itidalli tepkinin üzücü olduğunu" vurguladı. Peskov, "Batılı partnerlerimizin bu kapsamda daha aktif bir tutum sergilemesini memnuniyetle karşılarız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Halep kentinde yer alan Rusya'ya ait askeri bir hastaneye düzenlenmiş, içerisinde Rus hemşire ve doktorlar hayatını kaybetmişti.

Rusya saldırıyı muhaliflerin yaptığını iddia etti.

İGOR BATI'YI SUÇLADI

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, "Doktorlarımızı kanı bu cinayetlerin emrini verenlerin, yani bu canavarları yaratan, besleyen, silahlandıran ve vicdanları rahat etsin diye onları muhalif olarak adlandıranların eline de bulaşmıştır. Evet, beyler ve hanımefendiler; ABD, İngiltere, Fransa ve diğer yerlerde teröristleri koruyanlar, sizlerden bahsediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

"KOORDİNATLARI ABD VERDİ" İDDİALARINA AÇIKLAMA

Söz konusu hastanenin koordinatlarının muhaliflere ABD tarafından verildiği iddialarına da sert tepki gösteren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "Kesinlikle doğruyu yansıtmıyor, asla böyle bir bilgi paylaşmayız" ifadesini kullandı.

 

 

Haber Ara