Dolar

32,4963

Euro

34,5719

Altın

2.478,06

Bist

9.553,89

Rusya'dan Arabistan'a Doha suçlaması

Rusya Enerji Bakanı Nocak, zirveden sonuç alınamasının nedeninin Suudi Arabistan'ın son dakikada pozisyonunu değiştirmesi olduğunu savundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-18 13:57:16

Rusya'dan Arabistan'a Doha suçlaması

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Katar'da gerçekleştirilen petrol zirvesinden sonuç alınamamasıyla ilgili olarak Suudi Arabistan'ın sorumlu olduğunu savundu

AA'nın Rus haber ajansı RIA Novosti'den edindiği habere göre, Novak, dün Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen petrol zirvesinden bir anlaşma çıkmamasının nedeni olarak Suudi Arabistan ve bazı Körfez ülkelerinin son dakikada pozisyonlarını değiştirmiş olmalarını gösterdi.

BRENT PETROLÜN FİYATI SERT DÜŞÜŞE GEÇTİ

Novak, zirve öncesinde birçok ülkenin üretimi dondurmaya yönelik bir anlaşma konusunda istekli olduğuna belirterek, “Ancak son dakikada Suudi Arabistan ve bazı Körfez ülkelerinin fikri değişti. Bu durum petrol piyasalarına olumsuz yansıyabilir” dedi.

Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirdiği toplantıda, petrol arzına sınırlama getirilmesi yönünde karar alamamasının ardından sert düşüşe geçti.

Haber Ara