Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Rusya'dan ABD'ye ültimatom

Rus Silahlı Kuvvetleri’nden bir yetkili, Rusya’nın Karadeniz’deki bu tatbikatı yakından izleyeceğini söyledi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 21:58:14

Rusya'dan ABD'ye ültimatom

ABD'nin öncülüğünde, aralarında Türkiye ve diğer pek çok NATO üyesi ülkenin deniz kuvvetlerinin Ukrayna'yla işbirliği içinde düzenlediği Deniz Esintisi-2015 tatbikatı Ukrayna'da başlarken, Rus Silahlı Kuvvetleri'nden bir yetkili, Rusya'nın Karadeniz'deki bu tatbikatı yakından izleyeceğini söyledi.

ABD Donanması'nın öncülüğünde düzenlenen ve Türkiye, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan, Romanya, İsveç ve Moldova'dan 2500 civarında askerin ve çok sayıda hava ve deniz aracının katıldığı tatbikat, Pazartesi günü, Ukrayna'nın Odessa ve Nikolayev illerinde başladı.

Rusya'nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım Yarımadası'nın yanıbaşında yapılan tatbikatlarla ilgili olarak Rusya'nın resmi haber ajansı RİA Novosti'ye konuşan fakat adını açıklamayan bir askeri yetkili, Rus savaş gemilerinin ve uçaklarının, tatbikat boyunca ABD gemi ve uçaklarını gözleyeceğini belirtti.

12 Eylül tarihine kadar sürecek olan tatbikatın ağırlıklı olarak Karadeniz'in doğu bölgelerinde yapılacağına değinen yetkili, Rus savaş uçaklarının, hava sahası ihlalinde bulunmadan Amerikan savaş uçaklarını izleyebilecek imkanlara sahip olduğunu dile getirdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'nın tatbikatlara 10 savaş gemisi ile katılacağı yönündeki açıklamasını da Rusya'nın gerçekçi bulmadığını söyleyen Rus yetkili, Ukrayna Donanması'nda çalışabilir durumda olan bu kadar geminin kalmadığını savundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara