Dolar

32,5837

Euro

34,8273

Altın

2.499,54

Bist

9.458,65

Rusya’dan ABD’ye ‘kısmi uçuşa yasak bölge’ yanıtı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, ABD'nin Suriye'de sadece Esed rejiminin değil Rus hava güçlerinin de uçuş gerçekleştirmesinin yasaklanmasını önerdiğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-22 12:09:04

Rusya’dan ABD’ye ‘kısmi uçuşa yasak bölge’ yanıtı

Ajansların aktardığı habere göre ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin BM Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye'deki kilit noktalarda tüm uçakların uçuşların yasaklanması gerektiğini söylemişti.

Kerry'nin bu açıklamalarını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'a göre, Suriye'de Rus ordusu dahil tüm hava güçlerinin belirli bölgelerde uçuşlarını durdurması şeklindeki önerisinin 'işleme şansı yok.' Ryabkov "Bu şema, ABD ve diğer aktörler, sorununun çözümünün savaştan geçtiğine emin olan yapıların güç kullanmamasını sağlayana kadar uygulanabilecekmiş gibi görünmüyor" dedi.

Öte yandan Rusya'nın, ABD ile üzerinde mutabık kaldıkları Suriye anlaşmasından çıkmadığını vurgulayan Ryabkov şöyle konuştu: "Tam tersine, biz göre son günlerdeki gelişmeler bu anlaşmanın çok gerekli olduğunu gösterdi" ifadelerini kullanan Ryabkov, "Ne yazık ki bu anlaşmaya karşı olan –belki bu anlaşmaya düşman olan da denebilir– pek çok taraf var. Bu anlaşmanın bir dizi yapı tarafından sabote edilmesini endişeyle izliyoruz."

Halep yakınlarında BM yardım konvoyuna, Deyr ez Zor'da ise Esed rejimi mevzilerine yönelik saldırıların, Rusya-ABD anlaşmasının gerçekleştirilme şansını azalttığını belirten Ryabkov, "Fakat başka bir alternatif yok. Bu belgede (anlaşma metni) yazanların alternatifi olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu. Ryabkov'a göre anlaşma metni dengeli ve Suriye'de 'sone gelmeyen trajedilerin gerçekleştiği bu kriz döneminde yapılabileceklerin en fazlası.'

Haber Ara