Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Rusya'dan ABD'ye 'işbirliği' mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'ABD ile eşitlik temelinde bir işbirliğine her zaman hazırız' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 00:56:35

Rusya'dan ABD'ye 'işbirliği' mesajı

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın ABD ile eşitliğe dayanan yapıcı ilişkilere hazır olduğunu söyledi. Rusya'nın hiçbir zaman iletişimden kaçmadığını ya da kendini kapatmadığını belirten Lavrov, “Biz her zaman eşitlik ve birbirinin çıkarlarına saygı temelinde işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Sputnik'te yer alan bilgide; ABD'li mevkidaşı John Kerry ile bir araya gelen Lavrov, Ukrayna'daki krizin çözümü konusunda, Minsk anlaşmasının uygulanmasından başka bir alternatif olmadığını söyledi. Lavrov, bazı farkların dışında, anlaşmanın uygulanması konusunda ABD ile aralarında anlaşmazlık bulunmadığını ifade etti.

LAVROV: KÜRTLER GÖRÜŞMELERDE YER ALMALI

Lavrov, ABD'nin, BMGK kararlarının uygulanması konusunda Şam ve Suriye muhalefeti arasında doğru görüşmeler gerçekleştirilmesi gerekliliğine katıldığını belirtti. Rus Dışişleri Bakanı, Kürtlerin Suriye görüşmelerinde yer alması gerektiğini söyledi.

SURİYE, ABD-RUSYA DİYALOGUNUN ÖNEMLİ BİR SONUCU

Mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ‘ciddi ve yapıcı' olduğunu kaydeden ABD Dışişleri Bakanı Kerry de ülkesi ve Rusya arasındaki diyalogun olumlu sonuçlar doğurabileceğini ifade ederek, Suriye'yi örnek gösterdi.  Suriye'deki ateşkesin büyük çoğunlukla başarıya uğradığını kaydeden Kerry, Suriye'de politik geçiş için Rusya ve ABD'nin çabalarını yoğunlaştıracağını belirtti.

Haber Ara