Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Rusya'dan ABD'ye eleştiri

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, 'ABD, tüm dünyayı ilk kez yanıltmıyor' açıklamasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-22 00:23:00

Rusya'dan ABD'ye eleştiri

Sputnik'in aktardığı bilgide; Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye'deki krizi çözmenin tek yolunun muhalefet ve teröristleri birbirinden ayırmak olduğunu söyledi.

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Zaharova, Suriye'deki krizi çözmenin tek yolunun muhalefet ve teröristleri birbirinden ayırmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Reçete basit. Her yerde yazıldı, onaylandı, hiçbir yerde aramaya gerek yok. Bu, muhalefetin ayrılması. Adını istediğiniz gibi koyabilirsiniz, kimileri militan diyor, kimileri ılımlı muhalefet. Silah bırakmayan ve silahlı eylemleri sürdüren muhalefet bu. Bunların teröristlerden ayırması gerekir. Bu bir konuşma şekli değil, bu gerçekten de tüm bunları harekete geçirmenin tek yolu.”

‘IŞİD VE NUSRA'YLA ORTAK YÖNLERİ OLMADIĞINI SÖYLEMEYE ZORLAYIN'

Suriye'de muhalefeti diğerlerinden ayırmanın siyasi süreçten önce gelmesi gereken ilk adım olduğunu belirten Zaharova, “Eğer ABD, bunların terörist değil doğru adamlar olduğunda ısrar ediyorsa onları ayırın, El Nusra ve IŞİD gibi mücadelede terör yolunu seçen diğer militanlar ile ortak hiçbir şeyleri olmadığını söylemeye zorlayın. Bunların ayırılması ve ardından nokta ve somut mücadelenin başlaması gerekiyor” diye konuştu.

‘ABD, TÜM DÜNYAYI İLK KEZ ALDATMIYOR'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin BM Genel Kurulu toplantısındaki konuşmanın basın önünde ve kameralar için yapılan bir şov olduğunu söyleyen Zaharova, “ABD'nin tüm dünyayı yanıltması ilk değil” diye kaydetti. Zaharova, ABD'nin yükümlülüklerinin tüm dünya tarafından bilinmesini istemediği için Rusya'yla varılan Suriye anlaşmasını açıklamak istemediğini de sözlerine ekledi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara