Dolar

32,3116

Euro

35,0980

Altın

2.279,38

Bist

8.958,36

Rusya'dan ABD yaptırımlarına ilk yorum!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin yeni yaptırımları ile ilgili olası bir yanıt konusunda yorum yapmak için henüz erken olduğunu açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-27 15:19:50

Rusya'dan ABD yaptırımlarına ilk yorum!

Basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dmitriy Peskov, ABD'nin yaptırımları ile ilgili tasarının henüz yasallaşmadığını belirterek yasanın yürürlüğe girmesi durumunda gerekli yanıtın verileceğini kaydetti.

Bir gazetecinin "Kremlin'in yasa tasarısına niçin tepki vermiyor?" sorusunu yanıtlayan Peskov "Resmileştirilmiş bir karar, yasa olmadığı için şimdilik tepki vermiyoruz, yasa tasarısına niçin tepki verelim? Yasa yürürlüğe girdiğinde tepki verilecek" diye konuştu.

Peskov, "Şimdilik herhangi bir duyuru yapmayacağım. Her hâlükârda orda devam eden bir onay süreci var, bu nedenle çalışma sonuçlandırıldıktan sonra ona göre bir tutum belirlemek mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

'ABD'YE BÜYÜKELÇİ GÖNDERME KONUSUNDA HENÜZ NETLİK YOK'

Rusya'nın Washington Büyükelçisi olarak yeni bir kişinin atanıp atanmayacağı konusunda net yanıt vermek için de erken olduğunu söyleyen Peskov şöyle devam etti: "Bu konuyu şimdilik cevaplayamayacağım, şartlar çok hızlı değişiyor, ileride de potansiyel değişimler söz konusu."
Peskov, "Yeni büyükelçinin gitmeme olasılığı var mı?" sorusuna ise" "Bu soruyu şimdilik cevaplayamıyorum, cevaplamam doğru olmaz" yanıtını verdi.

'SURİYE'DEKİ GERİLİMİ AZALTMA BÖLGELERİYLE İLGİLİ DURUM OLUMLU'

Bu arada Peskov, Suriye'deki gerilimi azaltma bölgeleriyle ilgili de şunları söyledi: "Durumu olumlu değerlendiriyoruz. Zorluklar var. Ancak bu bölgelerin faaliyete geçirildiği bölgelerde olumlu dinamikler sağlanıyor. Genel anlamda değerlendirmemiz olumlu."

Peskov, Suriye hükümetiyle İdlib'in bulunduğu bölgede gerilimi azaltma bölgeleri konusunda çalışmanın ne kadar zor olduğu sorusunu ise yanıtlamayı reddederek “Buna cevap vermemin doğru olacağını düşünmüyorum” dedi.

Haber Ara