Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Rusya'dan ABD'nin 'istenmeyen kişi' kararına cevap

Rusya'dan ABD'nin 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşı ilk cevap geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-29 23:02:15

Rusya'dan ABD'nin 'istenmeyen kişi' kararına cevap

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Rusya'dan, ABD'nin 35 Rus diplomatı seçimlere müdahale ettikleri gerekçesi ile "istenmeyen kişi" ilan ederek sınır dışı etmesi üzerine açıklama ve cevaplar gecikmedi.

KREMLİN: DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ YOK ETTİ

Kremlin sözcüsü tarafından yapılan açıkamada ABD'nin verdiği kararın iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri yok ettiği belirtildi.

Kremlin sözcüsü ilgili kararın ABD'nin saldırgan dış politikasının bir neticesi olduğunu söyleyerek Trump'ın bu kararları uygulayıp uygalamayacağının görüleceğini ifade etti.

"AYNI ŞEKİLDE KARŞILIK VERECEĞİZ"

Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov, ABD'nin, 35 Rus diplomatın ülkeyi terk etmesini istemesine aynı şekilde karşılık vereceklerini söyledi.

RUSYA: POLİTİK CESETLERİN CAN ÇEKİŞMESİ

Rusya Federasyon Konseyi Dış ilişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Obama yönetiminin Rus diplomatları sınır dışı etme kararını ‘politik cesetlerin can çekismesi' olarak nitelendirdi.

RİA Novosti'ye konuşan Kosaçev, “Gitmekte olan ABD yönetiminin Rusya'yla ikili ilişkiler konusunda bu kadar etkili ve yıkıcı kararlar almaya ne politik ne de ahlaki hakkı var” dedi. Kosaçev, şöyle devam etti:Obama idaresi can çekişiyor “Sert olduğum için özür dilemeliyim ama bu hamleyi ‘politik cesetlerin can çekişmesi' olarak nitelendirmek dışında tanımlamak mümkün değil.”


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara