Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Rusya'da Türk yolculara kötü muamele

Sınırda düşürülen Rus savaş uçağının ardından Türk vatandaşlarının Rusya'da maruz kaldıkları kötü muamele fotoğraflarla belgelendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 14:33:16

Rusya'da Türk yolculara kötü muamele

Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nda tutuldukları yerleri görüntüleyen Türkler yaşadıkları muameleyi belgelediler.

Türk yolcular çektikleri bir videoda da polis eşliğinde teker teker tuvalete götürülmelerini telefonlarına kaydettiler. Havalimanında ki durumu görüntüleyen Cemil Özdemir ve diğer Türk yolcular selfie çekerek poz da verdiler. Bu arada kalp hastası olan Türk yolcu Aydın Tali'ye sağlık ekibinin geç gelmesini de eleştirdiler.

rus1

GERİ GÖNDERDİLER

15 kişilik grup bugün saat 08.50'de Moskova'dan Rus Aeroflot Havayollarına ait bir uçakla Türkiye'ye geri gönderildi. Rusya'ya turist olarak giden Ramazan Güdümen valizlerindeki tüm elektronik eşyaların Rus gümrüğünde çalındığını söyledi. Moskova Havalimanı'ndan geri gönderilen Ramazan Güdümen pasaport kontrolünden geçemediğini ancak valizlerinin gümrüklü salonda kaldığını belirterek,

Valizlerimizi hiç göremedik. Geri gönderilirken bizlere valizin uçağa yüklendiğini söylediler. İşte görüyorsunuz iki valizim vardı. Ben fotoğraf ve film çekimine meraklısıyım. Valizlerimde bilgisayarım, fotoğraf makinem, objektiflerim ve kameram vardı. Bütün eşyalarımı almışlar. Sadece meyve olan torbama dokunmamışlar" dedi.

rus3

SÜREKLİ KÜFÜR EDİYORLARDI

Pasaportlarında işçi vizesi olduğu halde ülkeye alınmayanlar da tepki gösterdi. Bazı Türk işçiler şantiyeleri boşaltarak Türkiye'ye geldiklerini belirttiler.

Rusya'ya ziyaret amacıyla gittiğini söyleyen Cemil Özdemir esir hayatı yaşadıklarını söyleyerek, "20 saate yakın esir hayatı yaşadık. Biz misafirdik. Pasaportumuz, uçak biletimizle kaçak gitmedik. Fakat biz ne yazık ki misafir olarak değil de son olan olayların herhalde esiri olarak orada bulunduk. Yaklaşık 15 kişilik bir gruptuk. Ama içeride başka grupların olduğunu da biliyorduk. Konsoloslukla sürekli irtibat halindeydik. 5.5 saatlik ilk beklemeden sonra bizi tecrit odalarına aldılar. Herkesi kadın erkekli dağıttılar. 14 saat yemek yemedik. Sonunda konsolosluğun getirdiği yiyecekler vardı.

rus2

10 saat su yoktu, çeşme suları getirdiler, içmedik. Olay çıkarmadık, sürekli tahrik ediyorlardı. Sürekli küfür ve ülkemize küfür ediyorlardı. Ama biz sakin kalacağız dedik. Sağ salim geldik. En kötüsü sizi 20 gün gerekçe göstermeden tutabiliriz ifadesiydi. Gezmek için gitmiştik. Bir daha mümkün değil. Tabi bu olaylar düzelecek ama biz de psikolojik olarak etkisi çok büyük“ dedi.

Haber Ara