Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Rusya'da Obama tedirginliği

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Barack Obama'nın başkanlık süresinden kalan son 9 gün içinde yapabileceklerinden endişelendiğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-11 20:04:58

Rusya'da Obama tedirginliği

Yeni ABD hükümeti, seçilen Başkan Donald Trump'ın 20 Ocak'ta koltuğa oturmasıyla resmen çalışmalarına başlayacak. Ancak Ruslar, geriye kalan 9 günde çok şeyin değişebileceğini düşünüyor.

'TANRI DÜNYAYI 7 GÜNDE YARATMIŞ, OBAMA'NIN ONU YIKMAK İÇİN 2 GÜNÜ DAHA VAR'

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, resmi Facebook hesabından şu endişelerini şu ifadelerle dile getirdi:

"Her gün Washington'dan gelen haberleri okuyorum: İşte Rusya'ya yeni yaptırımlar, Suriye militanlarına omuzdan ateşlemeli füzelerin verilmesi, dışişlerinin tüm alanlarında tamamen mantıksız ancak zarar verici yaptıkları. Tanrı dünyayı 7 günde yaratmış. Obama'nın onu yıkmak için artı 2 günü daha var."

ABD'DE 5 RUS VATANDAŞINA YAPTIRIM UYGULANDI

Geçtiğimiz Pazartesi günü ABD Maliye Bakanlığı, 'Magnitskiy Kararnamesine' dayanarak Rusya Soruşturma komitesi başkanı Aleksandr Bastrıkin ve milletvekili Andrey Lugovoy dahil olmak üzere 5 Rus vatandaşına yaptırım uyguladı.

30 Aralık 2016 tarihinde ABD, 'seçimlere karışması' ve ' Rusya'da çalışan ABD diplomatlarına yapılan baskı' için Rusya Federal Güvenlik Servisi ve Askeri İstihbarat Servisi dahil olmak üzere Rusya'nın 8 teşkilatına da yaptırımlar uyguladı.

SURİYE'DEKİ MUHALİFLERİN SİLAH KISITLAMASI KALDIRILDI

Aralık ayının başında ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Suriye'deki müttefiklerine silah teslimatları için kısıtlamaları kaldırdı.

Haber Ara