Dolar

32,4463

Euro

34,4630

Altın

2.484,43

Bist

9.679,80

Rusya'da luks oto satislari kriz dinlemiyor

Rusya'da luks oto satislari kriz dinlemiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 13:19:49

Rusya'da luks oto satislari kriz dinlemiyor
" EMRE GÜRKAN ABAY - Rusya'da otomobil satışları 2015'te bir önceki yıla göre büyük oranda düşerken, lüks otomobil satışları ise artmaya devam etti.

AA muhabirinin, merkezi Rusya'da bulunan Avrupa Ticaret Birliği ve otomobil distribütörlerinin verilerinden derlediği bilgilere göre, Rusya'da 2015'te otomobil satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 35,7 azaldı. Bu dönemde 1,6 milyon otomobil satıldı.

Rublenin büyük oranda değer kaybetmesi nedeniyle ithal otomobillerin fiyatı artarken, halkın büyük çoğunluğunun ekonomik zorluklarla boğuştuğu ülkede otomotiv pazarının geleceği de şimdilik belirsiz görünüyor.

Ancak Rolls Royce, Porsche, Lamborghini ve Bentley gibi lüks otomobil markalarının satışları ekonomik krize rağmen artmaya devam ediyor.

Porsche şirketinin Rusya Müdürü Thomas Startzel, Alman medyasına yaptığı açıklamada, 2015 yılında Rusya'daki otomobil satışlarını yüzde 12 artırdıklarını belirtti.

İtalyan Lamborghini şirketinin Rusya'da geçen yılki otomobil satışlarının bir önceki yıla oranla yüzde 31 arttığı bildirildi. Geçen yıl Rusya'daki satışlarını Rolls Royce şirketinin yüzde 1, Lexus'un yüzde 6 arttırdığı da kaydedildi.

Bentley şirketi de geçen yıl Moskova'daki üçüncü otomobil showroomunu açmıştı.


- Pazarda büyük kayıplar yaşanıyor


Bir önceki yıla göre 2015'te toplamda 890 bin daha az aracın satıldığı Rusya'da, lüks otomobiller dışındaki markaların ise satışlarında önemli düşüşler yaşandı.

Chevrolet, Mazda, Subaru, Suzuki, Citroen ve Peugeot gibi markaların satışları yüzde 40 - 80 azalırken, General Motors bu yılın başında Saint Petersburg'daki fabrikalarını kapatma kararı almıştı.

Haber Ara