Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Rusya'da enflasyon riski devam ediyor'

'Rusya'da enflasyon riski devam ediyor'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 16:04:23

'Rusya'da enflasyon riski devam ediyor'
Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülkelerindeki enflasyon riskinin azaldığını belirterek, "Ancak orta vadeli bütçe politikaları da dahil olmak üzere enflasyona dair riskler devam ediyor." dedi.

Nabiullina, Rusya Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, enflasyon oranının yıllık yüzde 7,25 seviyesine düştüğünü hatırlattı.

"Yüzde 4'lük enflasyon oranı hedefini yakalamamız son derece mümkün." diyen Nabiullina, ülkedeki enflasyon riski azalmasına rağmen orta vadeli bütçe politikaları dahil olmak üzere enflasyona ilişkin risklerin halen devam ettiğini vurguladı.

Nabiullina, bütçe dengesi açısından Rusya'nın yeni koşullara adapte olduğunu savunarak, Rus rublesi üzerinde de herhangi bir baskı olmadığını dile getirdi.

Rus rublesine kriz döneminde müdahale etmeyerek ülke rezervlerini korumayı başardıklarını belirten Nabiullina, şunları da kaydetti:

"Merkez Bankası olarak faiz oranlarını düşürmemiz belirgin bir ekonomik büyümeye yol açmayacak ancak enflasyonda artışa neden olabilir. Rusya mali açıdan istikrarlı bir konumda. Bu istikrarın devamını sağlayabilmek için kriz döneminde yürürlüğe konulan bazı kararları değiştirerek, baskıyı azaltmamız gerekiyor. Son verileri değerlendirdiğimizde, kriz döneminde alınan bazı kararlara artık ihtiyaç olmadığını görüyoruz."

Rusya Merkez Bankası, geçen ay gerçekleştirdiği son toplantısında, yüzde 11'lik gösterge faiz oranını değiştirmemişti.

Haber Ara