Dolar

32,5162

Euro

34,7877

Altın

2.421,27

Bist

9.747,45

Rusya'da çalışanların en mutlu olduğu sektörler!

Headhunter şirketinin Rusya’da yaptığı ankete göre; sağlık, eczacılık, sivil toplum ve kamu kuruluşlarında çalışanlar, kendilerini diğer sektörlerde faaliyet gösteren kişilere göre daha mutlu hissediyor. En mutsuz kişiler ise otomotiv sektörü çalışanları ve mavi yakalılar.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-02 10:05:59

Rusya'da çalışanların en mutlu olduğu sektörler!

Rusya'da çalışanların en mutlu oldukları sektörler belirlendi.  İnsan kaynakları şirketi Headhunter'ın anketine göre, sağlık, eczacılık, sivil toplum ve kamu kuruluşlarında çalışanlar, kendilerini diğer sektörlerde faaliyet gösteren kişilere göre daha mutlu hissediyor. En mutsuz kişiler ise otomotiv sektörü çalışanları ve mavi yakalılar. 

5 bin 500 kişinin katıldığı ankette katılımcılardan mutluluk düzeylerine 0 ile 10 arasında bir puan vermeleri istendi.

Mutluluk endeksinde sağlık ve eczacılık sektöründe çalışanlar ortalama 6,1 puan ile ilk sırada çıktı.

Ticari olmayan kuruluşlar ve kamuda çalışanlar ise 5,9 puan ile ikinci sırada yer aldı. Personel idaresinde çalışanlar da 5,8 puan ile üçüncü sırada. 

Mavi yakalılar mutluluk düzeylerini 4,7 puan ile notlandırırken otomotiv sektöründe bu ortalama 4,4'e kadar düşüyor.

Bölgelere göre çalışanların mutluluk düzeylerine bakıldığında ise Hantı-Mansi'nin 6,3 puan ile ilk sırada olduğu görülüyor.

İkincilik 6 puanlık ortalama ile Krasnodar'da çalışanların. En mutsuz çalışanlar 4,8 puan ile Perm ve 4,5 puan ile Stavropol'de.

Son olarak, Headhunter analistleri ankete katılanların yaşı ilerledikçe işten duydukları memnuniyet ve genel mutluluk düzeyinin arttığını not ediyor.

 

Haber Ara