Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Rusya'da Azerbaycan'a üst düzey ziyaret

Türkiye ile ilişkilerde yeni bir sayfa açan Rusya, savunma alanında Azerbaycan ile işbirliğini geliştirme yollarını arıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-15 18:35:19

Rusya'da Azerbaycan'a üst düzey ziyaret

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Azerbaycan'da mevkidaşı Zakir Hasanov ile görüştü.

Görüşmede Şoygu, Rusya ile Azerbaycan arasındaki askeri ve teknik işbirliği programının belli düzenlemelere ihtiyacının olduğunu, bu konulara çözüm bulacaklarını söyledi.

Hasanov ile bölge ve Ortadoğu'daki güvenlik sorunlarını müzakere eden Şoygu, Rusya ile Azerbaycan arasında Hazar Denizi'ndeki işbirliği programının tam uygulanacağını ümit ettiğini kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov da Şoygu'nun ziyaretinin iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Dağlık Karabağ sorunundan bahseden Hasanov, Azerbaycan topraklarının halen işgal altında olduğunu, topraklarını terk etmek zorunda kalan insanların vatanlarına dönemediğini hatırlattı.

Şoygu, Bakü temasları kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ve 20 Ocak 1990'da Sovyet askerleri tarafından katledilen Azerbaycanlıların defnedildiği Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti.

HAZAR'DA RUSYA - AZERBAYCAN İŞBİRLİĞİ

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Şoygu-Hasanov görüşmesini gazetecilere değerlendirdi.

Antonov, Rusya ve Azerbaycan'ın Hazar Denizi'nde daha fazla işbirliği yapacağını, bu bölgedeki güven artırıcı çalışmaların ivme kazanacağını belirtti.

Azerbaycanlı subayların eğitimine da katkıda bulunduklarını bildiren Antonov, Rus askeri okullarında 65 subayın eğitim aldığını, bu yıl 88 subayı daha kabul edeceklerini bildirdi.

Bakan Yardımcısı Antonov, Şoygu'nun Hasanov'u Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığı, özellikle Palmira kentindeki mayın temizleme faaliyetleriyle ilgili bilgilendirdiği, Azerbaycan'ın da bu faaliyetlere katılmasını önerdiğini aktardı.

Haber Ara