Dolar

32,5094

Euro

34,9456

Altın

2.435,59

Bist

9.793,00

Rusya'da 12 Orta Asyalı göçmen tutuklandı

Rusya'da terörle mücadele operasyonunda yasaklı Hizb-ut Tahrir örgütüne üye olmak iddiasıyla 12 Kırgız ve Özbek vatandaşı tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-09 10:56:03

Rusya'da 12 Orta Asyalı göçmen tutuklandı

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Moskova'da 12 Özbek ve Kırgız vatandaşı Hizb-ut Tahrir örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.

Bu hafta içinde Rusya istihbarat kurumu FSB (eski KGB) tarafından Moskova şehri ve çevre bölgelerde tutuklanan 25 Orta Asyalı göçmenden 12 kişinin Hizb-ut Tahrir örgütüne üye olmakla suçlandığı bildirildi.

Tutuklanan vatandaşların çoğunun Özbekistan ve Kırgızistan vatandaşı olduğu öne sürüldü.

Azadlık radyosuna konuşan tutuklu vatandaşların yakınları Rus yetkililerin suçlamalarını reddetti.

Moskova'nın Meshchansk ilçesi mahkemesi kararı ile tutuklanan bu göçmenler Rusya Ceza Kanunu'nun 205,5 maddesinin 1 ve 2 bölümüne göre, "Rusya'da yasaklanan terör örgütünün faaliyetlerine katılmakla" suçlanıyor.

Tutuklananlardan 12 kişinin Hizb-ut Tahrir örgütü üyesi olduğu açıklandı. Rus polisinin bu insanların evindeki yasadışı dini ve edebiyat içerikli kitap ve video malzemelerine el koyduğu bildirildi.

Rusya TV, Moskova'nın Shyolkovskiy bölgesinde FSB ajanları tarafından yapılan özel operasyon görüntülerini yayınladı. Bu görüntülerde göçmen işçilerin tutuklama anında yere yatırıldığı ve ellerine kelepçe takıldığı görüldü.

Haber Ara