Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Rusya: Çin’le Hindistan arasına girmeyeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Himalayalar’daki ölümcül çarpışmalardan sonra Çin ve Hindistan arasına girmeyeceklerini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-23 16:07:21

Rusya: Çin’le Hindistan arasına girmeyeceğiz

Lavrov, Çin ve Hindistanlı  mevkidaşları ile video konferans sonrası yaptığı açıklamada her iki ülkenin de farklılıklarında uzlaşıya varmakta dış  yardıma ihtiyaç duymadıklarını ifade etti. “Çin ve Hindistan'ın ikili ilişkilerini geliştirmeye yardım etmek gibi bir hedefimiz asla olmadı” şeklinde konuştu. “Hindistan ve Çin ikili ilişkilerinde sorunların üstesinden gelme ve çözmek için her türlü fırsata sahip” diye konuştu.   

Şangay İşbirliği Örgütü ve Hindistan vurgusu

Çin ise geçen hafta 20 Hindistan askerinin öldüğü çatışmalardan sonra kayıplarına dair açıklama yapmadı. Öte yandan Moskova, hem Beijing hem de Yeni Delhi ile yakın bağlarını sürdürdü.

Lavrov, Hindistan ve Çin'in Kızıl Meydan'da geçen Çarşamba gerçekleşen ve Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda yenilmesinin yıldönümü olan kutlamalara birer grup asker göndermelerini övgüyle karşıladı.

BRICS ülkeleri içindeki yakın işbirliklerini vurgulayarak, Hindistan'ın Şangay İşbirliği Örgütü'ne girmesi bölgesel güvenliği arttırmaya yardımcı oldu açıklamasında bulundu.

Haber Ara