Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Rusya: Bu yıl Suriye'de yaklaşık 60 drone düşürdük

Rus ordusu, bu yıl Suriye'de muhalifler tarafından Hmeymim Hava Üssü'ne karşı hazırlanan 60 drone düşürdüğünü açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-29 09:20:37

Rusya: Bu yıl Suriye'de yaklaşık 60 drone düşürdük

TIMETURK | HABER MERKEZİ

General Igor Konachenkov Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte Esed ve akrabalarının kalesi olan Lazkiye'de Rus kuvvetleri tarafından 58 drone ve 27 füzenin ele geçirildiğini söyledi.

The New Arab'ın aktardığı habere göre Konachenkov, Suriye'deki Rus ordusu tarafından düzenlenen basın gezisinde Ağustos'ta büyük yeraltı komplekslerinde drone yapım atölyeleri keşfettiklerini açıkladı. Bunlar, Esed rejimi tarafından yeniden ele geçirilen Han Seyhun ve Ltamenah kasabalarında ele geçirildi.

Ancak, Suriye'deki muhaliflerin son kalesi İdlib'in diğer bölgelerinden drone saldırıları da gerçekleştirildi. Geçen yıl Esed rejiminin garantörü Rusya ile muhaliflerin garantörü Türkiye arasında kırılgan bir ateşes gerçekleşmişti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Nisna ayında İdlib'e yönelik baskınlarda 1000'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Rusya, Hmeymim'de son teknoloji S-400 bataryalarıyla birlikte dronları durdurmak için Pantsir S1 ve Tor-M2 hava savunma sistemlerini kullanıyor. Eski S-300 modelleri, daha güneydeki Tartus'ta deniz üssünde yer almaktadır.

SURİYE

Suriye, 20011'de başlayan halk ayaklanmasının kanlı bir şekilde bastırılmasıyla savaşa sürüklendi. 2015 yılına kadar Beşar Esed'in artık devrileceği yorumları yapılırken Eylül 2015'te Rusya'nın Şam yönetimi lehine savaşa dahil olması, iç savaşı derinleştirdi. Türkiye'nin sınırdaki PYD tehdidi ve muhaliflere desteği gerekçesiyle, İran'ın ise Şiilerin kutsal mekanlarını koruma iddiasıyla dahil olduğu savaş, Avrupalı ve batılı güçlerin terör örgütlerine silah sağlaması ve dünyanın dört bir yanında terör örgütleri IŞİD ve PYD'ye katılım neticesinde küresel bir hale geldi.

Haber Ara