Dolar

32,4897

Euro

34,9122

Altın

2.438,17

Bist

9.716,77

Rusya, Belarus ile bölgesel kalkındırma için teklifte bulundu

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko seçimleri kazanır kazanmaz Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi’de bir araya gelmişti. İki lider arasında kredi görüşmesi yapılmış, Putin Belarus ‘a yaklaşık olarak 1 buçuk milyar dolarlık kredi sözü vermişti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-17 17:34:22

Rusya, Belarus ile bölgesel kalkındırma için teklifte bulundu

 

Geçtiğimiz Çarşamba günü toplum liderleriyle bir araya gelen Lukaşenko, iki ülke arasındaki enerji görüşmelerinin olumlu geçtiğini ve müzakereler yürüttüğünü açıkladı.

 

Belta Haber Ajansı'nda bahsi geçen konu için, ‘Lukaşenko, Rusya enerji uzmanları ile beraber ortak çalışmalar yürütüyor' ifadesi kullanıldı. Henüz bu çalışmalar için bir sayı belirtmediğini açıklayan Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, diğer bir görüşme konusunun "pazarlara kolay erişim"olduğunu açıkladı.

Lukaşenko, Putin'in iki ülke pazarına kolay erişimi sağlamak için, holding şirketleri ve büyük sanayi kuruluşlarını etkin hala getirmeleri için teklif verdiğini belirtti.


Bölgesel kalkındırmayı hedeflediğini düşündüğü mevkidaşı Putin için,' Uygun şekilde Eylül sonunda Bölgeler Forumu düzenlenecek, valilerin etkileşimini yoğunlaştırmaya başlayacağız" ifadeleri kullandığını söyledi.


Belarus Başkanı Lukaşenko, Belarus'un Rusya Büyükelçisi ile Beyaz Rusya Büyükelçisi ve Beyaz Rusya Sanayi Bakanı arasında 290 milyon dolar değerinde bir anlaşmanın imzalandığı müjdesini verdi.

 

Haber Ara