Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

'Rusya başka ülkelerin topraklarını işgal ediyor'

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, 'Rusya'nın parçası olmak istediği yeni herhangi bir koalisyona katılmayacağız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 06:17:34

'Rusya başka ülkelerin topraklarını işgal ediyor'

AA'nın haberine göre: Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Suriye'de IŞİD'e karşı tüm güçlerin birleştirildiği yeni bir koalisyona Rusya'nın dahil olması fikrine ilişkin, ülkesinin "Rusya'yı kapsayan ya da Rusya'nın parçası olmak istediği yeni herhangi bir koalisyona katılmayacağını" bildirdi.

Grybauskaite, Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis ve Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu.

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Paris'te yaşanan 'terör' saldırılarından sonra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ABD ve Rusya Devlet Başkanları ile terör örgütü IŞİD'e karşı güçlerini birleştirilmesi ihtimaline değinerek, "Litvanya, Rusya'yı kapsayan ya da Rusya'nın parçası olmak istediği yeni herhangi bir koalisyona katılmayacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın halen "başka ülkelerin topraklarını işgal ettiğini" vurgulayan Litvanyalı lider, "Rusya, Ukrayna ile Gürcistan olmak üzere, iki ülkede askeri eylem düzenliyor" dedi.

Haber Ara