Dolar

32,5798

Euro

34,9832

Altın

2.425,63

Bist

9.722,09

Rusya ABD'yi yalanladı: BMGK acil toplantıya çağrıldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Pentagon’un Deyrizor saldırısıyla ilgili “Rusya’yı bilgilendirdik” iddiasını yalanladı, BM Güvenlik Konseyi’ni “acil” koduyla toplantıya çağırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-18 01:46:27

Rusya ABD'yi yalanladı: BMGK acil toplantıya çağrıldı

ABD'nin Suriye'nin güneydoğusundaki Deyrizor'da IŞİD çetelerinin saldırı başlattığı Suriye ordusu mevzilerini “yanlışlıkla” bombalaması ve en az 62 Suriye askerini öldürmesi, ABD ile Rusya arasındaki ateşkes ve ortak operasyonu ateşe attı.

BMGK ACİL KODUYLA TOPLANIYOR

Savunma Bakanlığı aracılığıyla yaptığı ilk açıklamasında ABD'nin terörist gruplara karşı koordineli hareket konusundaki isteksizliğinin bu sonuca yol açtığını söyleyen Moskova yönetimi, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ise Pentagon yönetimini yalanladı ve BM Güvenlik Konseyi'ni “acil” koduyla toplanmaya çağırdı.

BM Güvenlik Konseyi'nin Türkiye saatine göre 02:30'da toplanacağı açıklandı.

RUSYA YALANLADI

Sputnik'in haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı, Deyrizor'daki Suriye ordusu mevzilerini “yanlışlıkla” vurduğunu itiraf eden ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın “Rusya'yı bombardımanlardan önce bilgilendirdik” açıklamasını yalanladı, böyle bir bilgilendirmenin olmadığını açıkladı.

Washington yönetiminden bu saldırı ve yanlış bilgilendirmeyle ilgili detaylı açıklama talep eden Moskova yönetimi, Suriye'deki durumun 12 Eylül'de başlayan ateşkesten bu yana daha da kötüleştiğini belirtti, cihatçıların yenilgiye uğratılamamasının sorumlusunun ABD olduğu vurgulandı.

Haber Ara