Dolar

32,5264

Euro

34,9773

Altın

2.435,59

Bist

9.822,61

Rusya: ABD ve koalisyon Suriye'de gizli faaliyetler yürütüyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'ABD ve koalisyon, Suriye'deki gizli operasyonlarıyla sorumluluktan kaçıyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-11 14:33:14

Rusya: ABD ve koalisyon Suriye'de gizli faaliyetler yürütüyor

Sputnik'in aktardığı açıklamalarda Konaşenkov, "ABD Hava Kuvvetleri ve uluslararası koalisyonun uçakları, Suriye'deki operasyonlar sırasında gizlilik içinde hareket etmeye çalışıyor. ABD'li meslektaşlarımız, askeri uçakların kullanımıyla ilgili planlarını bildirmekten hoşlanmıyor. Sadece takribi zamanı ve bölgeyi açıklıyorlar, uçakların tipleri ve aidiyetleri gizli kalıyor. Bu, koalisyon uçaklarının 'trajik hataları' sonucunda yaşanan sivil ölümleri ve sivil unsurların yıkılmasıyla ilgili sorumluluktan kaçmalarını sağlıyor" dedi.

ABD uçaklarının 3 Ocak'ta İdlib'te B-52 tipi stratejik bombardıman uçaklarıyla 20'den fazla sivili öldürdüğünü anımsatan Konaşenkov, "Halbuki ABD'li meslektaşlarımız, 30 Aralık'ta Rusya, Türkiye ve İran'ın arabulucuğunda ateşkes ilan edilene kadar, İdlib'de terörist bulunmadığını söylüyordu. ABD, İngiltere ve Fransa tarafından desteklenen muhalifler, Beyaz Miğferler öncülüğünde Halep'ten İdlib'e tesadüfen gitmedi" diye konuştu.

Öte yandan Konaşenkov, ABD ile Rusya arasında Şubat 2016'da varılan Suriye ateşkes anlaşması uyarınca Katar'da kurulan kırmızı hatta çoğu zaman yanıt vermediğini ifade etti. 

Haber Ara